Lär känna oss i Max500 Speedway är ett nytt segment, där vi kommer att intervjua lagledare samt förarna i truppen som kommer representera kombinationslaget under den kommande säsongen i Allsvenskan.

Först ut är assisterande lagledaren, Johannes Wahlberg. Han är 22 år gammal och bosatt i Eskilstuna. Till vardags jobbar Johannes med mediaproduktion. En arbetsdag kan bestå av många olika saker men bland annat innefattar det med att stå framför kameran, bakom kameran eller faktiskt vara med på något sätt och producera det som skickas ut i sändning.

En fråga som undertecknad frågar sig är: Varför blev du lagledare, Johannes?
– Oj, det var en bra fråga! Det kommer jag knappt ihåg, säger han och fortsätter efter en liten tids betänkande.

– Jag har för mig att Alexanders namn var på tapeten och han sa att han ville bli lagledare. Då sa jag väl egentligen att, jag kan vara assisterande! Jag gillar att ta mig an nya utmaningar för det är väl det sättet som gör att man utvecklas som individ. Så på den vägen är det nog. Så man kan väl säga att jag kuppade in mig själv, säger Johannes och skrattar.

Johannes har under flera år följt speedwayen på håll. Bland annat genom sajten Speedwaynyheter.se och genom att arbetat i Smedernas organisation, med bland annat kommunikation och marknadsföring. Förhoppningen är att komma in med med lite taktiska synpunkter och stötta Alexander.
– Alexander kan och vet hur det är att vara förare. Där kommer jag inte lägga mig i. Jag är väl mer en sådan som gärna vill sätta mig in i statistik och nördar ner mig i sådant. Sen handlar det väl om att se öppningar för eventuella taktiska saker under en tävlings gång.

Lagbygget för 2019 är klart och man ser fram emot säsongen med tillförsikt.
– Jag och Alexander hade en målbild innan vi startade allt på hur laget skulle se ut på ett ungefär. Då laget är ett kombinationslag, så gäller det att göra Elitserieklubbarna tillfreds på ett så bra sätt som möjligt, men samtidigt försöka hitta ett lag som kan vara med och tävla i Allsvenskan på ett bra sätt, säger han och fortsätter.

– Det tycker jag väl att vi har gjort också. Vi har ett riktigt spännande lag på pappret och kommer ha en medelålder på 23,6 år. Det visar att vi har ett framtidstänk.

Vad tycker du är en realistisk målsättning för laget nästa säsong?
– Får vi ut max av gruppen så ska vi vara med och slåss om en allsvensk medalj, så enkelt är det.

Fakta
Johannes Wahlberg
Ålder: 22 år
Bor: Eskilstuna
Arbetar som: Marknadsförare/Kommunikatör
År som lagledare: Första året

Nästa person som ni kommer få lära känna lite mer, är vår andre lagledare Alexander Edberg som kommer att ha huvudansvaret. Den intervjun publiceras på vår sida nästa måndag.