Daniel Henderson anslöt till Norra Speedwayalliansen lagom till denna säsong. Nu står det klart att den Eskilstunabördige 27-åringen är klar för en fortsättning. Henderson höjde sitt snitt med 0,3 poäng per heat under säsongen 2018.
– Det känns naturligtvis väldigt bra att Daniel fortsätter i Norra Speedwayalliansen. Han har visat prov på att vara en stabil poängplockare i Allsvenskan i år och vi vet att det finns mer kapacitet hos han i rätt miljö, säger Alexander Edberg, lagledare i Norra Speedwayalliansen.

Henderson medger att årets säsong i Norra Speedwayalliansen var bra för hans egna utveckling då han fick åka många tuffa heat.
– Norra Speedwayalliansen var för denna säsong klockrent för mig. Laget var lite sämre och det tog jag till vara på. Genom att vara den bästa föraren i laget körde jag varje match i heat 15. Jag fick hårdast möjligaste motstånd varje tävling. Vilket gjorde att jag kunde ta ett par kliv till i min utveckling, säger Daniel Henderson.

Samtidigt ser han fram emot det nya konceptet med den nya lagledarduon Alexander Edberg och Johannes Wahlberg.
– Jag tror det kommer bli riktigt skoj nästa år. Den infon jag fått så ser det riktigt lovande ut och jag tror Norra Speedwayalliansen kommer ha någonting som inget annat lag har. Både på och utanför banan! Kul att Alex inte väljer bort speedwayen efter att ha slutat utan engagerar sig i sporten direkt. Tillsammans med Johannes kommer dom kunna komplettera varandra bra, avslutar Henderson.

Därmed är den första pusselbiten klar för säsongen 2019.
– Det ser riktigt lovande ut och det är väldigt kul att Daniel vill vara med på den här resan. Förhoppningsvis kan vi komma med ännu mer positiva nyheter inom en snar framtid, säger lagledaren Johannes Wahlberg.

Norra Speedwayalliansen 2019 just nu
Daniel Henderson – 1,442