Nästa pusselbit i Norra Speedwayalliansen blir Alexander Jacobsson Sundkvist. 16-åringen körde i år 250 cc-serien för Eskilstuna Smederna och går upp på 500 cc till den kommande säsongen. I årets 250 cc-serie snittade han 1,280 poäng per heat.
– Det ska bli kul att satsa på talanger från i detta fall Eskilstuna. Det är viktigt att vi är måna om framtiden och låter Alexander få växa i en bra miljö, säger Alexander Edberg lagledare i Norra Speedwayalliansen.

Jacobsson Sundkvist ser fram emot att representera Norra Speedwayalliansen den kommande säsongen när han gör sin debutsäsong på 500 cc.
– Det känns riktigt kul att få chansen att tillhöra laget. Jag tror laget har goda chanser och att vi ska bjuda på bra speedway hela säsongen, säger Jacobsson Sundkvist.

Jacobsson Sundkvist är därmed pusselbit nummer två, i det lagbygge som formas.
– Det känns bra att vi fortsätter med idéen om att vara måna om svensk speedway. Det är ledordet när jag och Alexander (Edberg) bygger ihop det här laget, säger Johannes Wahlberg lagledare i Norra Speedwayalliansen.

– Därför känns det extra bra att ge Jacobsson Sundkvist chansen att på samma villkor som övriga i laget, tävla om en plats i startsjuan. Med rätt vägledning är jag övertygad om att Alexander (Jacobsson Sundkvist) kommer ta kliv för kliv.

Norra Speedwayalliansen 2019
Daniel Henderson – 1,442
Alexander Jacobsson Sundkvist – 0,500