Ricky Wells, 27, blir den sista pusselbiten i Norra Speedwayalliansens trupp för säsongen 2019 i Allsvenskan. Amerikanen har en gedigen erfarenhet från internationell speedway och har genom åren bland annat representerat USA i lag-VM.
– I och med att trupperna är så pass små kände vi att vi behöver ha ytterligare en förare som konkurrerar om en ordinarie plats. Jag och Johannes diskuterade Ricky och roligt nog så hörde han av sig till oss. Vi kom överens väldigt snabbt, säger Alexander Edberg, lagledare i Norra Speedwayalliansen.

Wells har under säsongen 2018 representerat Rawicz i Polen samt Leicester och Edingburgh på de brittiska öarna. Med bra resultat där så kommer han stark för den kommande säsongen i Sverige.

Wells är medveten om att det är svårt att ta sig in i Sverige och är tacksam för chansen.
– Jag var angelägen om att komma in i svensk speedway. Det är väldigt svårt att få chansen, som folk vet. Jag är väldigt glad över att få chansen, säger Wells och fortsätter med sina mål för 2019.

– Köra in poäng så klart! Det är alltid målet, men jag vill ha en bra säsong. Jag lägger ner mycket tid under vintern, så det finns ingen ursäkt.

I och med Wells så betyder det att Norra Speedwayalliansens trupp för 2019 är komplett.
– Det ser mycket intressant ut. Vi hade innan vi börjat med laget satt upp en vision om hur vi vill att truppen ska se ut och så blev även fallet till stora delar. 2019 kommer bli ett roligt år för Speedwayalliansen, säger Johannes Wahlberg, lagledare i Norra Speedwayalliansen.

Fakta
Ricky Wells
Född: 1991
Snitt: 2,000
Född: Auckland, Nya Zeeland
Nationalitet: USA

Norra Speedwayalliansen 2019
Dimitri Bergé – 2,000
Ricky Wells – 2,000
Victor Palovaara – 1,769
Linus Eklöf – 1,581
Daniel Henderson – 1,442
Jesper Persson – 1,026
Rasmus Broberg – 0,929
Alexander Liljekvist – 0,552
Alexander Jacobsson Sundkvist – 0,500
Max Belsing – 0,500